На Київщині до 15 років за ґратами засудили чоловіка, який вбив та розчленував наречену

Дата: 21 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Обухівський райсуд Київської області засудив до 15 років за ґратами адвоката, який вбив та розчленував наречену. Валізу з частинами жіночого тіла знайшли у водоймі влітку 2022 року. 

Про це розповіли в Офісі генпрокурора та поліції Києва.

Фото: Офіс генерального прокурора

Примітка: деталі вбивства, які розповіли правоохоронці, є чутливим контентом.

Так, у поліції розповіли, що у червні 2022 року у селі Нові Безрадичі місцеві жителі знайшли на березі водойми валізу з жіночими останками. Всередині були відрізані жіночі кінцівки, ретельно замотані в жіночий одяг, а також фрагменти хребта жінки. 

Для того, щоб встановити особу загиблої, правоохоронці склали умовний “портрет” убитої, дали детальний опис знайдених у валізі жіночих речей та поширили інформацію через медіа. Згодом до поліції звернулася жінка й повідомила, що її подруга мала схожі речі, а наприкінці травня вона перестала виходити на зв’язок.

Слідчі зʼясували, що 39-річна уродженка Краматорська навесні приїхала з Польщі на Київщину та оселилась у приватному будинку свого нового знайомого. Подругам жінка розповіла, що нібито зустріла кохану людину, з якою планує влаштувати особисте життя.

Фото: LUTIY24

Співмешканцем убитої виявився 36-річний юрист. Камери відеонагляду зафіксували, як після зникнення жінки він кілька днів поспіль виносив з будинку підозрілі речі та методично викидав їх у різних місцях. Окрім того, чоловік намагався уникнути камер відеонагляду.

Поліціянти кажуть, що чоловік порізав жінку на шматки й ночами розвозив рештки по смітниках Обухівщини. Кінцівки він склав у дорожню сумку й викинув у ставок. Загиблу вдалося упізнати за брендовою сукнею.

Під час обшуку в будинку чоловіка у холодильнику знайшли органи вбитої жінки – він вирізав і заморозив язик, нирку, матку та серце загиблої. Також у будинку затриманий зберігав ручну осколкову гранату РГД-5 з уніфікованим запалом.

Свої дії чоловік пояснив тим, що між ним та вбитою виник конфлікт. Через це він задушив свою нову знайому, а щоб приховати сліди злочину, розчленував тіло і намагався сховати останки жінки.

Як пише “Громадське”, правоохоронці не розкривають імені засудженого. Очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов характеризував його як “успішного адвоката” та “учасника ток-шоу про одруження”. Тоді ж поліція Київщини поширила відео, де були використані кадри з шоу “Одруження наосліп”. У заблюреному фото блогери впізнали Петра Бігуна, який брав участь у цьому шоу. Наразі епізод за його участі вже недоступний.

У липні 2022 року слідчі повідомили чоловіку про підозру за фактами умисного вбивства та незаконного поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Наразі Обухівський райсуд Київської області призначив чоловіку 15 років позбавлення волі.

Раніше ZMINA писала, що у Чернігівській області у власному будинку знайшли вбитою жінку, яка до цього систематично потерпала від домашнього насильства. Її партнер знущався з неї та погрожував вбити.

Нагадаємо, що щороку від домашнього насильства гинуть 600 українських жінок.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter