На Київщині бригада електриків підірвалася на міні, один із постраждалих – у важкому стані

Дата: 05 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

5 жовтня, у четвер, у селищі Макарів Київської області на протитанковій міні підірвалася бригада регіональних електромереж. Внаслідок цього травмувалися троє людей. 

Про це повідомило  головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Київській області. 

Фото: Головне управління ДСНС України у Київській області

“5 жовтня о 12:03 до оперативно-диспетчерської служби Бучанського району надійшло повідомлення про вибух в селищі Макарів на вулиці Фрунзе, в районі кладовища. За інформацією поліції, попередньо, на протитанковій міні підірвалася бригада РЕМ”, – йдеться у повідомленні. 

Внаслідок вибуху травмувалися троє працівників РЕМ. Одного з постраждалих у тяжкому стані госпіталізували до Києва. Інші постраждалі від госпіталізації відмовилися.

Також пошкоджені автомобілі бригади ГАЗ 53 та Volkswagen.

Раніше ZMINA писала, що 8 вересня у Херсонській області на російській міні підірвалися троє вибухотехніків. Постраждалі – сапери організації The HALO Trust, яка займається гуманітарним розмінуванням області. 

Один із саперів, 24-річний чоловік, отримав важкі поранення голови та шиї. Ще двоє чоловіків, 31 та 32 року, отримали уламкові поранення. Їм також надають медичну допомогу.

Нагадаємо, що з початку широкомасштабної збройної агресії РФ в Україні розмінували щонайменше 9 992 гектари сільськогосподарських угідь. За цей час групи розмінування підрозділів командування Сил підтримки Збройних сил України вилучили та знешкодили 120 846 вибухонебезпечних предметів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter