На Херсонщині на російській міні підірвалися троє вибухотехніків: їм надають медичну допомогу

Дата: 08 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

8 вересня у Херсонській області на російській міні підірвалися троє вибухотехніків. Постраждалі – сапери організації The HALO Trust, яка займається гуманітарним розмінуванням області. 

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Фахівець з розмінування організації The HALO Trust в Україні. Фото: посольство США

Один із саперів, 24-річний чоловік, отримав важкі поранення голови та шиї. Наразі його оперують. За словами Прокудіна, лікарі роблять все можливе, аби врятувати життя потерпілого.

Ще двоє чоловіків, 31 та 32 років, отримали уламкові поранення. Їм також надають медичну допомогу.

Як відомо, Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України підписало меморандум про співпрацю з міжнародним фондом із розмінування The HALO Trust у вересні 2022 року.

The HALO Trust є міжнародною неурядовою організацією, яка понад 30 років працює у сфері протимінної діяльності у 28 країнах світу за підтримки Британської королівської родини та Державного департаменту США.

В Україні організація займається розмінуванням з 2014 року і вже очистила від нездетонованих мін і боєприпасів понад 4,2 мільйона квадратних метрів території.

Нагадаємо, що наразі близько 30 відсотків території України потребують розмінування. Вона є найбільш замінованою країною у світі.

Армія РФ використовувала щонайменше 13 типів протипіхотних мін, а також міни-пастки. Україна ж послуговувалася щонайменше одним типом – фугасною міною ПФМ, що встановлюється лише за допомогою ракети.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter