На Київщині дівчину вигнали з кафе через зауваження щодо пісні Лепса

Дата: 02 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У селі Погреби Київської області відвідувачку виштовхали з кафе після того, як вона зробила зауваження іншим людям, які співали пісню російського співака-путініста Григорія Лепса. У справу втрутилася поліція.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Скриншот з відео інциденту в кафе

На відео чути, що в закладі грає пісня Лепса “Самый лучший день”. Далі одна з жінок попросила припинити співати мовою окупанта. На її прохання шанувальники російського шансону відреагували агресивно. Почався конфлікт, в який втрутилася поліція. 

Правоохоронці склали на кафе протокол за частиною 1 статті 155 Адмінкодексу України — “Порушення встановленого законом порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”.

Власник закладу після рішення суду має сплатити штраф.

Нагадаємо, що в середині липня 2023 року Верховна Рада України заборонила російську музику в українських медіа та громадському просторі. Крім того, нардепи проголосували за заборону російської видавничої продукції.

В Україні окремо створять список виконавців, які засуджують агресію РФ, їхні композиції можуть лунати на радіо та в публічному просторі.

Крім того, у законі є заборона відтворювати музику та фільми у салоні автобусів та таксі без згоди пасажирів.

Частка українських пісень має сягати як мінімум 40% від кількості композицій радіомовлення.

Також державною мовою мають говорити у 75% добового обсягу теле- та радіоефірів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter