На KyivPride Awards 2024 відзначили діячів, організації та бізнеси, які сприяють розвитку рівності: хто серед них?

Дата: 13 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У межах прайд-місяця відбувся вже традиційний захід – KyivPride Awards. Він присвячений відзначенню внеску осіб, організацій та бізнесів у розвиток рівності та підтримки ЛГБТІК-спільноти в Україні.

КиївПрайд привітав переможців на своїй фейсбук-сторінці.

Фото: KyivPride

“На KyivPride Awards ми щороку вручаємо нагороди тим, хто виявив особливу відданість і зробив значний внесок у захист прав та гідності ЛГБТІК-людей”, – наголосили організатори події. 

Так, у номінації “Політика” перемогла народна депутатка Інна Совсун, яка є авторкою проєкту закону, який дозволив би одностатевим парам узаконювати свої стосунки.

У номінації “Бізнес” перемогло видавництво “Видавництво”, яке випускає книги про гендерну рівність, питання сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, рівність та різноманіття. 

Перемогу у номінації “Медіа” здобуло науково-популярне видання “Гендер в деталях”, яке не тільки торкається теми прав ЛГБТІК-людей у своїх матеріалах, а й проводить різноманітні кампанії та флешмоби на підтримку спільноти. Зокрема, торік ресурс запустив у своїх соцмережах віртуальний прайд. Його метою, зокрема, було підвищення видимості й нагадування про те, що права людини завжди на часі.

У номінації “Публічна особа” перемогла музикантка Марія Тучка, відома як ТУЧА. Торік вона презентувала кліп “Слеєрка” на своєму ютуб-каналі. Він розвінчує стереотипи щодо ЛГБТІК і покликаний підтримати законопроєкт про цивільні партнерства. Крім того, виконавиця неодноразово висловлювала свою підтримку під час інтервʼю та публічних заходів. 

Перемогу у спецномінаціях отримали видання “Суспільне” та голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування, очільниця партії “Слуга народу” Олена Шуляк.

“Дякуємо вам, дорогі союзниці та союзники за розуміння важливості дотримання прав людини в Україні та за всі ваші кроки, які ви робите на підтримку рівності. Ми щиро радіємо, що з кожним роком кількість союзниць та союзників продовжує зростати! Вітаємо з перемогою”, – зазначає KyivPride.

Нагадаємо, що 1 червня у світі стартував прайд-місяць на підтримку прав та видимості ЛГБТ-спільноти, у звʼязку з цим у столиці України готуються певні активності. Так, 16 червня відбудеться Марш рівності. Організатори повідомили, що захід відповідатиме безпековим вимогам та буде узгоджений з органами влади. Востаннє Марш рівності в Києві провели 2021 року.

Прайд відбудеться на вулицях столиці, а не в метро, як планувалося до цього, проте проходитиме поблизу укриття. Очікується, що до заходу долучаться пів тисячі людей, які попередньо зареєструються. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter