На кордоні з Естонією українські прикордонники допомагають виявляти російських агентів

Дата: 27 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

На східному кордоні Естонії з Росією розпочали роботу п’ять українських прикордонників. Вони допомагають естонським колегам та за необхідності проводять опитування тих, хто перетинає кордон. Одним з їхніх завдань буде допомога біженцям з України, які шукають тимчасового притулку в ЄС. 

Про це повідомляє видання ERR з посиланням на керівника відділу прикордонної охорони департаменту поліції та прикордонної охорони Егерта Бєлічова.

Фото: PPA

За допомогою до українців Естонія звернулася через європейську агенцію з охорони кордонів Frontex.

Українців запросили працювати на переходах Нарва та Лухамаа. Через ці пропускні пункти йде основний потік біженців із Росії.

Естонія побоюється, що російські спецслужби можуть проштовхнути в цей натовп свою агентуру та провокаторів. А ті, потрапивши на територію Естонії, почнуть розхитувати ситуацію всередині країни.

“Нашим прикордонникам і посадовцям Frontex, що допомагають їм, на східному кордоні доводиться нелегко: щодня серед сотень людей вони повинні виділяти тих, хто дійсно рятується втечею від війни, і тих, хто не має права приїжджати до Естонії. Українські прикордонники можуть допомогти нам знаннями та інформацією”, зазначив Бєлічов.

Також естонці хочуть скористатися досвідом українських колег і краще зрозуміти біженців, які прибувають з України та ефективніше надавати їм допомогу.

Видання повідомляє, що прикордонники з України розпочали виконання своїх службових обов’язків уже 26 листопада.

Нагадаємо, віцепрезидентка Єврокомісії Дубравка Шуїця заявила, що країни, які приймають українських біженців, зокрема такі як Польща та Німеччина, мають пристосуватися до того, що українці залишаться там на довгі роки, навіть після закінчення війни. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter