На карнавалі в Хорватії спалили опудало гей-пари з дитиною

Дата: 25 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

У Хорватії учасники карнавалу в місті Імотскі спалили опудало гей-пари з дитиною, стилізованою під члена парламенту країни Ненада Стазіча, який нещодавно закликав дозволити гомосексуалам всиновлювати дітей.

Про це повідомляє британський журнал Attitude.

 
Перед тим як спалити опудало, один з учасників акції заявив, що не погоджується зі словами Стазіча щодо всиновлення. 
 
“У мене голова йде обертом від цієї культури смерті. Давайте спалимо цю жахливу сім’ю з дитиною Ненадом Стазічем!” – сказав він.
 
Під час спалення натовп, включно з дітьми, танцював і вітав дійство схвальними вигуками. На інцидент у місті вже відреагував президент країни Зоран Міланович.  
 
“Символічне спалення одностатевої пари з дитиною в карнавальній атмосфері нелюдяне, відразливе й абсолютно неприйнятне. Ненависть, нетерпимість і жорстокість щодо інших ніколи не були і ніколи не стануть хорватської традицією”,написав він на своїй сторінці у фейсбуку.
 
Він також зазначив, що простежить за реакцією профільних відомств на акцію, яка пропагує ненависть і насильство.
 
Як відомо, у Хорватії заборонено дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності. Водночас із 2013 року в країні на законодавчому рівні заборонили гей-шлюби.

Нагадаємо, що досі у своїй країні ЛГБТ-українці стикаються з виявами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті. Хоча більшість громадян доброзичливо ставиться до представників, наприклад, інших національностей, але у більш ніж половини з них ЛГБТ-люди викликають настороженість. Останні дослідження показали, що лише 14% українців вважають, що суспільству слід прийняти гомосексуальність своїх співгромадян. Так само погано до ЛГБТ-людей ставляться в Росії.

Тільки за минулий рік експерти налічили 320 випадків дій на ґрунті гомофобії, трансфобії, дискримінації, а також інших порушень прав ЛГБТ в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter