На Херсонщині затримали майже три десятки людей, які співпрацювали з росіянами під час окупації та намагались втекти

Дата: 29 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

На території деокупованої Херсонщини правоохоронці зупинили на блокпостах 28 людей, яких підозрюють у співпраці з росіянами. 

Про це повідомили у МВС. 

Фото: МВС

Нині у регіоні працюють 27 блокпостів, на яких чергують працівники Держприкордонслужби, СБУ, військовослужбовці Нацгвардії, ЗСУ та Військової служби правопорядку.

Вони перевіряють транспортні засоби, аби на підконтрольні території не потрапили зброя, вибухівка, наркотики й інші заборонені предмети, перевіряють осіб на предмет можливої співпраці з російськими окупантами.

“Під час перевірок затримано 28 осіб, які мали причетність до збройних формувань РФ або займались колабораційною діяльністю. Виявлено 13 осіб, які перебували у розшуку, встановлено 8 безвісно зниклих, затримано 9 розшукуваних транспортних засобів, також задокументовано 4 факти незаконного перевезення зброї”, – звітують правоохоронці. 

Нагадаємо, що напередодні у Києві затримали чоловіка, який допомагав росіянам перейменовувати вулиці на Луганщині. Під час контрнаступу ЗСУ він утік до Росії, але згодом вирішив непомітно повернутися до України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter