На Херсонщині встановили два модульних пункти меддопомоги замість лікарень, зруйнованих окупантами

Дата: 24 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У Костирці та Новорайську на Херсонщині як тимчасова заміна пошкоджених лікарень функціонують модульні пункти екстреної медичної допомоги.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Скриншот з відео

Він зазначив, що 80% закладів охорони здоров’я на Херсонщині були зруйновані чи пошкоджені внаслідок російської військової агресії.

“Однак робимо все, щоб медичні послуги в громадах, були максимально наближені до людей. У Костирці та Новорайську, що на Бериславщині, працюють модульні пункти екстреної медичної допомоги. Вони є тимчасовою заміною пошкоджених лікарень”, – наголосив посадовець.

За його словами, станція обладнана всім необхідним для комфортного перебування фельдшерів та прийому пацієнтів. Тут працюють виїзні бригади лікарів-волонтерів. Модульний пункт медичної допомоги має запрацювати ще в одному населеному пункті Новорайської громади.

Як поінформував Прокудін, один із медичних пунктів встановлений ВООЗ у партнерстві з МОЗ, а другий – завдяки міжнародній організації Save the Children.

Нагадаємо, у січні поточного року три нові модульні клініки первинної медичної допомоги встановили в деокупованих селах Мілова, Оскіл та селищі Старий Салтів на Харківщині. Загалом обладнано уже 14 таких модульних закладів у чотирьох областях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter