На Херсонщині правоохоронці виявили тіла подружжя фермерів, яких окупанти застрелили в погребі

Дата: 15 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

На звільненій території Херсонської області, у селищі Архангельське, правоохоронці виявили тіла подружжя фермерів, яких убили російські окупанти.

Про це повідомляють в Офісі генерального прокурора.

Фото: Харківська обласна прокуратура

“За попередніми даними, у серпні 2022 року, під час окупації селища міського типу Архангельське Високопільської територіальної громади, військовослужбовці ЗС РФ убили місцеве подружжя фермерів у їх власному погребі на території домоволодіння”, – йдеться в повідомленні. 

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці виявили місце захоронення тіл вбитих. Поверхневий огляд показав ушкодження черепів. Наразі тіла скерували для проведення судово-медичної експертизи.

Триває досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

У серпні ZMINA писала про подібний випадок. Тоді у погребі власного будинку у селищі Архангельське сусіди знайшли тіла подружжя Павленків. Чоловіка Валентина вбили пострілом у голову, а під його тілом лежала вбита дружина Лариса. 

Подружжя Павленків / Фото: Центр журналістських розслідувань

Нагадаємо, що Центр прав людини ZMINA разом з українськими та міжнародними партнерами документує випадки тортур, скоєних під час російської збройної агресії проти України.

Якщо ви стали потерпілим або свідком тортур, залиште інформацію про себе в онлайн-формі або ж напишіть на електронну адресу oh@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами.

Отримана інформація буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, зокрема до Комітету ООН проти тортур, Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Міжнародного кримінального суду, Європейського суду з прав людини тощо для розслідування воєнних злочинів, скоєних в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter