На Херсонщині правоохоронці затримали депутата забороненої “ОПЗЖ”, який працював на окупантів

Дата: 17 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Співробітники СБУ та Нацполіції затримали депутата Херсонського осередку забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя”, який працював на окупаційну “адміністрацію”.

Про це повідомили в Службі безпеки України.

Фото: СБУ

Чоловік добровільно пішов на співпрацю з росіянами та зайняв керівну посаду в так званому “міністерстві внутрішніх справ Херсонської області РФ”.

“Там він працював у відділі “боротьби з економічними злочинами”, який насправді займався терором місцевих підприємців і змушував їх сплачувати податки в бюджет РФ”, – зазначили в СБУ.

Фото: СБУ

Йому повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Вирішується питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними видання “Українська правда”, підозрюваного у колабораціонізмі звати Сергій Остапенко. Інформація про такого депутата у публічному просторі відсутня.

Фото: СБУ

Нагадаємо, що в серпні правоохоронці затримали помічника нардепа, який хотів стати окупаційним головою Черкащини у випадку захоплення регіону. Тоді журналісти припускали, що йшлося про Олександра Замирайла – помічника народного депутата від колишньої “Опозиційної платформи – За життя” Василя Німченка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter