СБУ затримала помічника нардепа, який хотів очолити окупаційну адміністрацію в разі захоплення Черкащини

Дата: 03 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці затримали  помічника чинного народного депутата, який хотів стати гауляйтером РФ у разі окупації Черкаської області.

Про це повідомив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.

“Чоловік не лише виправдовував російську агресію проти нашої держави, а й планував очолити окупаційну адміністрацію на Черкащині, якби ворогу вдалося захопити регіон. Після повномасштабного вторгнення РФ він не виходив зі складу ОПЗЖ, а активно залучав до політсили нових однодумців”, – зазначає Дехтяренко.

Як припускає “Українська правда”, йдеться про Олександра Замирайла – помічника народного депутата від колишньої “Опозиційної платформи – За життя” Василя Німченка.

Зокрема, чоловік стверджував, що війна, розв’язана РФ в Україні, – це громадянський конфлікт, заперечував завдавання авіаударів РФ по мирних містах та скоєння злочинів військовими РФ і поширював фейки, що до них причетні ЗСУ, а також обурювався обміном військовополонених.

Пізніше Замирайло намагався втекти за кордон та іммігрувати до США, але спецпризначенці його впіймали напередодні виїзду.

Зараз йому повідомили про підозру за ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).  

Розв’язується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу. 

Нагадаємо, що в червні правоохоронці Києва оголосили про підозру в колабораційній діяльності колишньому народному депутату України Ігорю Маркову. У травні він узяв участь у проведенні інформаційної кампанії РФ, де вчергове виступив на підтримку її агресії і тимчасових окупаційних адміністрацій у південних регіонах України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter