На Херсонщині понад 60 закладів освіти під загрозою затоплення через підрив Каховської ГЕС

Дата: 06 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС у зоні підтоплення опинилися 80 населених пунктів. Ймовірно, внаслідок цього затопить приблизно 27 дошкільних навчальних закладів, 15 шкіл, 6 закладів професійно-технічної та 15 закладів вищої освіти, 2 наукові установи НАН України. 

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Фото: Українська правда

У МОН додали, що кількість руйнувань, можливо, збільшиться. Частина цих закладів розташована на тимчасово окупованих територіях. 

Міністерство закликало освітян, науковців та учнів, які зараз перебувають у зонах підтоплення, переміститися до безпечних місць відповідно до рекомендацій місцевої влади.

Наразі обласна влада організувала евакуацію жителів автобусами до Херсона, далі до Миколаєва і звідти до Хмельницького. На залізничному вокзалі з Херсона курсуватиме евакуаційний потяг до Миколаєва.

“Росія – держава-терорист, яка повністю відповідальна за підрив дамби Каховської ГЕС. Немає жодних сумнівів, що цілеспрямований підрив був здійснений російськими окупантами для створення екологічної катастрофи та ускладнення деокупації українських територій. Світ має відреагувати діями, а не словами”, – наголосили в МОН.

Нагадаємо, що внаслідок підриву російськими військовими Каховської гідроелектростанції українські посадовці кажуть про “найбільшу техногенну катастрофу в Європі за десятиліття”, а західні партнери України висловлюють обурення, називаючи підрив воєнним злочином. 

ZMINA зібрала контакти волонтерів та організацій, що евакуюють населення і тварин.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter