На Херсонщині пʼятеро людей загинули, підірвавшись на вибухівці

Дата: 14 Травня 2023
A+ A- Підписатися

14 травня на російській вибухівці у Харківській області підірвалися пʼятеро людей. Внаслідок вибуху всі вони загинули. 

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Фото: “Суспільне Дніпро”

“На Херсонщині вибухівка, залишена російською армією, обірвала життя пʼяти мирних жителів. Трагедія сталася на одному з сільськогосподарських підприємств у селі Миролюбівка Нововоронцовської громади. Вибухнув нездетонований снаряд”, – розповів Єрмак. 

Наймолодшому загиблому було 27 років, найстаршому – 68.

Раніше ZMINA писала, що з кінця лютого 2022 року до кінця квітня 2023-го внаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах в Україні загинули 124 людини, шестеро з них  діти.

На сьогодні потенційно “забрудненими” та небезпечними вважаються всі території, на яких велися або ведуться активні бойові дії, території під тимчасовою окупацією, а також території, по яких росіяни завдавали ракетних або авіаційних ударів.

Нині заходи з розмінування проводяться на деокупованих територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей. 

Нагадаємо, що 22 квітня на деокупованій Херсонщині місцевий житель загинув, підірвавшись на залишеній росіянами вибухівці. На Херсонщині надзвичайно висока мінна небезпека. Зоною підвищеної небезпеки є узбережжя водойм, поля, лісосмуги, узбіччя доріг, пустирі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter