На Херсонщині росіяни викрали голопристанського міського голову Олександра Бабича

Дата: 29 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Херсонській області російські військові викрали міського голову Голої Пристані Олександра Бабича.

Про це 28 березня повідомили представники міськради у фейсбуку.

Олександр Бабич. Джерело: фейсбук-сторінка міського голови Голої Пристані

“Представники Російської Федерації забрали голопристанського міського голову Олександра Бабича. Сподіваємося, що з ним усе буде гаразд. Просимо громаду зберігати спокій. Ми працюємо, виконуємо свої повноваження. Ми з вами на зв’язку. Ми постійно в міській раді на чергуванні”, – заявили вони.

Водночас місцеве видання “Мост” повідомило, що 28 березня російські загарбники зайшли до міста, хоча раніше їх тут не було. Вони обшукали й потім розгромили Центр надання адміністративних послуг, також обшуки відбулися в помешканнях активних громадян, пишуть журналісти.

“Вчора бачили той “руський мір”. Перед обшуком у міськраді застрелили собаку біля будівлі. Потім ходили й стріляли в повітря. По парку, що біля міськради, їздили на БТРі, повивертали бордюри та пом’яли клумби”, – розповів журналістам місцевий житель.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на територіях, які тимчасово захопили російські військові, правозахисники з організації Truth Hounds зафіксували щонайменше 22 випадки насильницьких зникнень українців, зокрема журналістів, політиків та активістів.

Про це повідомили в коаліції з документування воєнних злочинів “Україна. П’ята ранку / Ukraine 5 AM Coalition”.

Судячи з націленості окупаційної влади саме на журналістів, політиків та активістів, метою насильницьких зникнень, як наголошують аналітики, є придушення спротиву населення на окупованих територіях та створення нових керованих псевдореспублік, аналогів так званих “ДНР” та “ЛНР”.

Частину людей з цього списку вже звільнили, однак щодо інших інформації немає досі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter