На Херсонщині окупанти вбили чоловіка та побили цивільних, зокрема дитину – прокуратура

Дата: 04 Липня 2024
A+ A- Підписатися

3 липня соцмережами поширилися повідомлення про вбивство військовослужбовцями РФ чоловіка та завдання тілесних ушкоджень двом дорослим і дитині. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом цього злочину, що стався на тимчасово окупованій території Херсонської області. 

Про це повідомляє прокуратура Херсонщини. 

У прокуратурі розповіли, що подія сталася на тимчасово окупованій території Херсонщини, коли сім’я прямувала до Криму. Дорогою їх зупинили нетверезі військовослужбовці РФ та жорстоко побили.

Чоловік через отримані травми помер за декілька годин. У жінки – черепно-мозкова травма, через що тепер вона має проблеми з мозковою діяльністю. Інший дорослий та дитина зазнали легких травм.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

“Окупаційна влада неспроможна контролювати військових злочинців РФ. А ця ситуація, як і безліч схожих історій, залишиться безкарною з їхньої сторони. Внаслідок цього дитина залишилася повною сиротою”, – зазначає рух спротиву “Жовта стрічка”. 

Раніше ZMINA писала, що на Донеччині в селі Рубці росіяни під час окупації вбили 38-річного Олексія на очах у його матері – Зої Лавроненко.

Нагадаємо, що щонайменше 436 цивільних українців загинули і 1760 отримали поранення у період з 1 березня по 31 травня 2024 року внаслідок російських обстрілів. 

У більшості випадків (а саме у 96%) причиною загибелі цивільних було використання окупантами вибухової зброї, такої як артилерійські снаряди та ракети, бомби, ракети та вибухові боєприпаси різних видів, які росіяни скидали з безпілотників. Ще приблизно 4% втрат повʼязані з детонацією мін та інших вибухонебезпечних предметів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter