На Херсонщині окупанти катують місцевих жителів і викрадають жінок

Дата: 26 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На території тимчасово окупованої Херсонщини росіяни посилили терор проти місцевого населення: обшукують будинки з метою виявлення учасників АТО/ООС, військовослужбовців, волонтерів та членів їхніх сімей, викрадають жінок та катують місцевих жителів.

Про це 26 березня повідомили в Генштабі ЗСУ.

Проукраїнський мітинг у Херсоні 13 березня. Джерело: фейсбук-сторінка медіаспільноти Вгору

Також противник на тимчасово зайнятих територіях продовжує нарощувати систему блокпостів для перешкоджання переміщення місцевого населення.

Внаслідок обстрілів 86 населених пунктів Херсонської області знеструмлені й не мають водопостачання. 5660 жителів залишились без газу.

Водночас в окремих населених пунктах Чернігівської області окупанти здійснюють примусове розповсюдження так званої “гуманітарної допомоги” серед місцевого населення з метою створення пропагандистських репортажів російськими ЗМІ.

Нагадаємо, що у Херсоні станом на 23 березня щодня відбувалися мітинги проти тимчасової російської окупації, на які збиралися сотні людей. Напередодні два дні поспіль у відповідь на це загарбники пускали сльозогінний газ, закидали людей світло-шумовими гранатами, а 21 березня відкрили вогонь. Внаслідок стрілянини деякі громадяни отримали поранення, їм надали медичну допомогу. 

Мітинги проти російської окупації влаштовують не лише в Херсоні. Так, 20 березня в Бердянську Запорізької області 200250 містян пройшли ходою від набережної до захопленого росіянами виконкому та співали пісні. У відповідь на це окупанти почали їх бити, роздягати посеред вулиці та затримувати. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter