На Харківщині затримали депутата, який під час окупації забезпечував росіян продовольством

Дата: 27 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У Харківській області викрили та затримали депутата Куп’янської районної ради, який добровільно пішов на співпрацю з окупантами та організував їм оптові поставки харчової продукції з власного підприємства.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Правоохоронці встановили, що, перебуваючи на посаді генерального директора місцевого молочно-консервного комбінату, він “перелаштував” роботу на користь Росії після захоплення частини регіону.

Для цього посадовець здійснив перереєстрацію акціонерного товариства у “податковій службі” окупаційної адміністрації. Потім відкрив рахунки в одному з російських банків та перевів усі розрахункові операції компанії в рублі.

Таким чином він забезпечив регулярне постачання молочної продукції для потреб загарбників на тимчасово окупованій території Сходу України.

Відомо, що тільки одною поставкою його підприємство відвантажило до Луганська до 20 тисяч одиниць товару на майже один мільйон у гривневому еквіваленті.

На підставі зібраних доказів співробітники СБУ затримали депутата у Куп’янську.

Під час обшуків за місцями перебування підозрюваного правоохоронці виявили документи із доказами співпраці з Росією, картки російських банків, а також понад пів мільйона рублів готівкою.

Фото: Служба безпеки України

Наразі йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім того, перевіряється причетність затриманого до збору і передачі росіянам розвідувальної інформації про місця дислокації та переміщення Сил оборони на Сході України.

Нагадаємо, що у звільнених районах Харківської області правоохоронці встановили місце перебування і затримали ще одну ймовірну поплічницю окупантів. Під час захоплення частини регіону вона добровільно приєдналася до лав окупаційної адміністрації, де очолила створену загарбниками місцеву пошту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter