На Харківщині запрацювали перші два Центри життєстійкості

Дата: 24 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У місті Валки та селищі Кегичівка на Харківщині відкрили перші два Центри життєстійкості.

Про це повідомили пресслужба Мінсоцполітики та “Суспільне“.

Центр життєстійкості на Харківщині. Джерело: телеграм-канал Харківської ОВА

За даними відомства, дві прифронтові громади долучилися до тих 143, які вже беруть участь у програмі формування життєстійкості. Разом із двома новими просторами повноцінно в Україні працює поки що 22 Центри життєстійкості. 

У нововідкритих закладах в одному місці зібрані і психолог, і фахівець із підтримки ветеранів, і кімната матері та дитини, а також організовані правничі, медичні та соціальні консультації для місцевих жителів.

У центрах є кабінети, де психологи та інші працівники можуть приймати людей, облаштований простір для дітей, зали для зустрічей.

До кінця 2024 року планують відкрити 12 таких центрів і в області.

“У наступному місяці ще відкриємо три Центри життєстійкості у Пісочині, Чугуєві й Балаклії. Ми їх можемо створити стільки, скільки буде потрібно і на стільки вистачить грошей, а крім того, є конкурс на це від Мінсоцполітики, – розповідає заступниця очільника ОВА Віта Ковальська.

За словами валківського міського голови Валерія Скрипниченка, для економії грошей у громаді переформатували роботу в соцсфері.

“Це не дуже велике навантаження на бюджет, оскільки за компослуги ми й так платили, тут проводились інші заходи, а зарплати — частково з бюджету і ЮНІСЕФ. Ми переформатували в інших соціальних структурах роботу, працівників перевели й великого навантаження ми не відчули на бюджет”, – сказав Скрипниченко.

Відвідувати Центри життєстійкості можуть як переселенці, так і місцеві жителі.

У Мінсоцполітики додають, що послуга із формування життєстійкості має на меті навчити людей долати стрес, відновлюватися після кризових ситуацій та знову включатися в життя. 

Нагадаємо, на Харківщині місцева влада у співпраці з ЮНІСЕФ створила десять цифрових освітніх центрів та 29 локацій для надолуження освітніх втрат.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter