На Харківщині загинув колишній редактор видання “Полісся. today” Володимир Петренко

Дата: 01 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Поблизу села Синьківка Купʼянського району на Харківщині під час російського мінометного обстрілу загинув військовослужбовець і колишній редактор житомирського видання “Полісся. today” Володимир Петренко. Це сталося 22 лютого 2024 року. 

Про це повідомляє видання “Полісся. today”. 

Військовослужбовець і колишній редактор житомирського видання “Полісся. today” Володимир Петренко. Фото з фейсбуку

У 2014 році Володимир закінчив Український державний університет імені Михайла Драгоманова, здобув фах із видавничої справи та редагування. Деякий час працював кореспондентом у газеті “Малинські новини”. 

За словами видання, Петренко займався волонтерством, допомагав дітям-сиротам, учасникам АТО/ООС, тим, хто боровся з важкою хворобою. Благодійні акції висвітлював також на сайті “Полісся.today”. 

Останні роки працював у Малинській центральній публічній бібліотеці, вів розмовний клуб “Говоримо українською”. Брав активну участь у місцевих заходах, був учасником духового оркестру “Малин”, із яким неодноразово виступав до останнього часу.

Колеги Володимира, журналісти “Полісся.today”, розповіли, що його з дитинства вирізняв спокійний характер, виваженість та гострий розум. Він любив пізнавати нове, багато читав, а також захоплювався музикою. 

До лав ЗСУ Володимир був мобілізований у грудні 2023 року. Після навчального центру потрапив на Купʼянський напрямок, де служив у механізованій роті.

“Він до останнього подиху залишався вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині. Ми пишаємося мужністю, сміливістю та силою духу нашого колеги. Він назавжди залишиться в нашій пам’яті врівноваженим, щирим, добрим другом, який завжди був готовий підставити плече підтримки”, — зазначили колеги Володимира.

Володимира Петренка поховали 29 лютого в Малині.

Нагадаємо, раніше на Донеччині поблизу Вугледара загинув військовослужбовець та колишній режисер монтажу на телеканалі XSport Антон Яковенко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter