На Харківщині за держзраду до довічного ув’язнення вперше засудили експоліцейського

Дата: 31 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Харківській області суд ухвалив перший вирок про довічне увʼязнення правоохоронцю. Колишнього поліцейського визнали винним у державній зраді.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

За інформацією прокуратури, на початку повномасштабного російського вторгнення з поліцейським звʼязався його брат, який є працівником ФСБ РФ у Бєлгородській області. Він дав завдання передавати розвідувальні дані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ, місця перебування представників правоохоронних органів, блокпостів у Харкові та Харківській області, переміщення військової техніки.

Чоловік погодився та приховано фотографував обʼєкти з геолокаціями, зокрема торговельний центр у Харкові та обласне управління СБУ. Інформацію він передавав через телеграм. 

У травні 2022 року правоохоронці затримали підозрюваного в Харківському районі. В його службовій машині виявили незареєстровану зброю, серед якої осколкові гранати Ф-1 та РГН. Засудженого було звільнено з Національної поліції України.

Колишнього поліцейського визнали винним у державній зраді та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

У прокуратурі наголосили, що це перший вирок у Харківській області, яким правоохоронця засудили до довічного увʼязнення.

Нагадаємо, що впродовж минулого року в Україні до позбавлення волі на строк понад 10 років засудили 400 осіб, яких визнали винними в держзраді, колабораціонізмі, а також тих, хто наводив ракети та цивільні та військові об’єкти в Україні. Сімох з них засудили до довічного ув’язнення. 

У відомстві також займалися розслідуванням незаконного утримування ворогом цивільних та розробленням механізмів для забезпечення їхнього повернення. Триває співпраця з міжнародними партнерами для повернення примусово переміщених українських дітей.

Крім того, правоохоронці продовжували свою роботу щодо захисту прав дітей і протидії домашньому насильству.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter