На Харківщині викрили угруповання поліцейських, які катували людей за відмову давати хабарі

Дата: 25 Червня 2021
A+ A- Підписатися

На Харківщині знешкодили злочинне угруповання, до якого входили колишні та чинні поліцейські, що вимагали хабарі в затриманих та катували їх.

Про це повідомили в СБУ.

Керівники групи налагодили механізм одержання грошей за непритягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до придбання наркотиків і психотропів. Якщо люди відмовлялися сплачувати хабарі, то їх катували й погрожували фізичною розправою.

Інформацію щодо жертв поліцейські отримували від наркодилерів та через телеграм-канали. Учасники угруповання затримували осіб, коли ті приходили забирати речовини із “закладок”.  

“Правоохоронці” вимагали гроші від псевдозатриманих за непритягнення їх до кримінальної відповідальності. Середній розмір “відступних” становив від 200 до 500 доларів США з одного наркозалежного. Задокументовано понад пів сотні фактів одержання зловмисниками неправомірної вигоди”, – розповіли слідчі.

За місцями проживання зловмисників, у їхніх автомобілях, а також у службових приміщеннях поліції вже провели обшуки. Під час них вилучили гроші, ймовірно одержані злочинним шляхом, і наркотичні засоби, які передали на експертизу.

Дев’ятьом поліцейським повідомили підозру в “Одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням”. Про підозру в катуваннях повідомили ще одній цивільній особі, яка входила до складу групи. Наразі розв’язується питання щодо обрання всім їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. 

Нагадаємо, що нещодавно на Львівщині викрили групу чинних та колишніх поліцейських, які продавали особливо небезпечні наркотики. Для покращення показників роботи вони фальсифікували провадження та штучно створювали докази, щоб притягати явно невинуватих до кримінальної відповідальності. Потенційних фігурантів підкуповували наркотиками.

Минулого року на Дніпропетровщині також викрили угруповання поліцейських, які змушували людей продавати наркотики та зброю для підвищення показників. Потерпілих, яким за скоєння злочинів правоохоронці платили гроші та давали наркотики, катували й залякували.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter