На Харківщині внаслідок російських обстрілів минулої доби загинули четверо людей

Дата: 29 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Впродовж 28 лютого у Харківській області російська армія обстріляла близько 20 населених пунктів. У результаті цього загинули четверо людей, ще шестеро отримали поранення.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Фото: Олег Синєгубов

Артилерійських та мінометних ударів зазнали, зокрема Западне, Синьківка, Іванівка, Котлярівка. З авіації окупанти били по Плоскому, Бударках, Варварівці, Куп’янську, Синьківці та Кислівці.

О 16:50 росіяни випустили авіабомби по вокзалу у селищі Великий Бурлук Куп’янського району. Внаслідок обстрілу загинули шестирічна дівчинка і 48-річний чоловік. Мати дитини дістала важких травм.

Близько 16:25 росіяни обстріляли Вовчанськ. О 16:40 здійснили повторний обстріл. Пошкоджені два приватних будинки.

О 13:40 у Купʼянську внаслідок удару авіабомб були зруйновані церква і житловий будинок. Пошкоджені кафе, 16 житлових будинків. Загинули двоє людей. Травмовані пʼятеро.

Серед загиблих – 58-річний пастор Юрій Климко. 28 лютого в церкві була традиційна служба. Віряни розійшлися за лічені хвилини до “прильоту”.

Як зазначає кореспондент NV, церква була не тільки релігійним об’єктом, а і центром гуманітарної допомоги. Пастор покинув Купʼянськ під час окупації, але з перших днів після повернення міста став координувати гуманітарну допомогу та роздавав безплатні обіди в храмі.

Після вибуху тіло пастора знайшла його дружина.

Згодом, о 13:52, стався повторний обстріл Куп’янська. Горіли дах житлового будинку і господарча споруда.

Також приватні будинки пошкоджені у селах Московка, Григорівка, а також у Вовчанську.

Нагадаємо, що трьом російським солдатам з Дагестану, які в травні убили фермера на Харківщині, бо попросив їх не лякати тварин пострілами, заочно повідомили про підозри в порушенні законів та звичаїв війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter