На Харківщині розширили зону примусової евакуації дітей з небезпечних районів

Дата: 28 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Рада оборони Харківської області ухвалила рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з небезпечних для проживання населених пунктів Ізюмського, Богодухівського, Купʼянського та Чугуївського районів регіону.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов

Ілюстративне зображення. Фото: ДСНС

Йдеться про евакуацію з сіл Загризове, Маліївка, Шийківка, Богуславка, Нова Кругляківка Ізюмського району. У визначених населених пунктах проживають 12 дітей в 7 родинах.

У Богодухівському районі підлягають евакуації 13 дітей з родинами з сіл Олександрівка та Скорики. Ще 20 дітей з сім’ями евакуюють з сіл Моначинівка, Дорошівка Кіндрашівської громади Куп‘янського району.

Крім того, 112 дітей з батьками вивозитимуть з 5 старостинських округів: Білоколодязького, Юрченківського, Новоолександрівського, Іванівського, Бугаївського Вовчанської громади Чугуївського району. Загалом 24 населені пункти.

За словами Синєгубова, маршрути евакуації вже визначені, а місця тимчасового проживання людей заброньовані.

“Рішення ухвалене у зв‘язку з посиленими ворожими обстрілами”, – додав голова ОВА.

Нагадаємо, що 26 червня, у середу, росіяни скинули керовану авіабомбу на приватний сектор Дергачів Харківської області. Внаслідок цього постраждали щонайменше девʼятеро людей.

В обласному відділенні ДСНС також розповіли, що внаслідок ударів керованими авіабомбами пошкоджені житлові будівлі за різними адресами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter