На Харківщині посилили комендантську годину у 201 населеному пункті

Дата: 13 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

На Харківщині комендантську годину, яка тепер триватиме із 17:00 до 9:00, посилять у пʼяти районах, що охоплюють 201 населений пункт. Напередодні місцева влада планувала посилити комендантську годину лише у двох громадах.

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Фото: Мілітарний

“Коли ми згадували про дві громади, це був лише початковий етап. Насправді обмеження поширюються на пʼять районів, що охоплюють 201 населений пункт. Це рішення було ухвалене Радою оборони області”, – підкреслив Синєгубов.

Комендантську годину посилять в 11 населених пунктах Ізюмського району, 37 – Чугуївського, 41 – Харківського, 42 – Богодухівського та 73 – Купʼянського.

Як пояснив керівник ОВА, такі заходи вживаються через активізацію протидії ворожим диверсійно-розвідувальним групам і діяльність українських спецслужб.

Крім того, триває евакуація населення з прикордонних і тих населених пунктів, які постійно зазнають обстрілів та атак дронів. Зокрема, йдеться про Купʼянськ. На цей момент уже евакуйовано 14 тисяч людей, серед яких понад тисячу дітей. Водночас залишається потреба евакуації ще приблизно 70 родин з дітьми, яких не завжди вдається знайти за їхніми звичайними адресами.

Нагадаємо, що 10 серпня та вранці 11 серпня армія РФ атакувала кілька громад Харківщини. Внаслідок обстрілу загинув 87-річний чоловік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter