На Харківщині під домашній арешт відправили 83-річного чоловіка, який міг розбещувати дівчат у туристичному гуртку

Дата: 01 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

На Харківщині правоохоронці затримали літнього чоловіка за підозрою в розбещенні школярок. 

Про це розповів начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області Сергій Болвінов.

Фото: Сергій Болвінов

Затриманому чоловіку 83 роки, а працював він двірником у навчальному закладі та вів секції пішохідного туризму для школярів Шарівського ліцею. 

За словами Болвінова, у спортивній залі закладу чоловік розбещував 11-річних дівчат. 

“Усе це відбувалося на початку навчального року 2021–2022. Тоді діти відмовилися ходити до гуртка. Але через страх та сором не назвали батькам справжні причини. Історія виплила назовні, лише коли одна з дівчаток таки наважилася розповісти своїй мамі”, – каже він

Свідчення щодо затриманого дали щонайменше троє дітей. Так, одна з потерпілих розповіла, що він під час занять гладив руками частини її тіла, зокрема статеві органи.

“Вона намагалася пручатися, вириватися, але педофіл завжди робив це, коли одягав дітей у туристичне спорядження, та маскував свої збочення під допомогу. Ще дві жертви, які вже також дали свідчення, – однокласниці цієї дівчини. Вони теж ходили до туристичного гуртка і всі наполягають: він робив це умисно. Діти прибирали його руки від себе, відверто показували, що це їм неприємно”, – розповідає Болвінов. 

Начальник слідчого управління додав, що у звинувачення керівника гуртка не повірили його колеги. 

“Колектив ліцею, керівник гуртків, учителі стали на бік свого колеги та дають йому найкращі характеристики. Слідчі довго працювали над тим, щоби підготувати підозру цьому керівнику дитячого гуртка”, – говорить Болвінов. 

Якщо суд визнає затриманого чоловіка винним, то він може отримати 15 років в’язниці або довічне. Нині він перебуває під цілодобовим домашнім арештом. 

Нагадаємо, що в Києві затримали чоловіка, який міг ґвалтувати онуку. Дівчинка описувала все в щоденнику, який знайшли слідчі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter