На Харківщині колишній та чинні поліціянти ловили наркоспоживачів та вибивали з них гроші

Дата: 22 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальні акти щодо правоохоронців з Харківської області, які у складі організованої злочинної групи полювали за наркозалежними людьми, щоб вибивати з них гроші.

Про це розповіли у ДБР. 

До вчинення злочинів причетні ще 9 працівників поліції, але досудове розслідування щодо них виділили в окреме кримінальне провадження, яке триває.

Щодо підозрюваних, справи яких вже передали до суду, то слідчі кажуть, що створив злочинне угрупування колишній правоохоронець, який залучив до нього ще 11 правоохоронців. 

“Вони робили засідки на своїх жертв біля аптек, де продавали сильнодіючі лікарські засоби без рецептів, а також біля місць, де ховали “закладки”. Після цього правоохоронці, які були одягнені в формений одяг, починали пресинг наркозалежних. Залякуючи кримінальною відповідальністю, вони вимагали сплачувати відкупні”, – розповідають детективи. 

У випадку відсутності грошей з собою, людей везли за ними додому або змушували телефонувати родичам і просити про допомогу. 

Слідство змогло задокументувати щонайменше 24 епізоди. 

Якщо суд визнає підозрюваних винними, то вони можуть отримати позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що на Київщині поліціянту повідомили про підозру у зґвалтуванні 10-річної дівчинки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter