На Харківщині керівники колоній крали продукти в ув’язнених та продавали їх у магазини

Дата: 28 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Служба безпеки викрила масштабні розкрадання з боку керівників виправних установ на Харківщині, які списували великі партії продуктів і продавали їх магазинам.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Посадовці продавали продукти харчування, які закуповувала для засуджених держава. Оптові партії вони збували через посередників для закладів роздрібної торгівлі в Харкові. 

“Нелегально реалізовану продукцію посадовці списували як нібито витрачену на потреби ув’язнених. “Торгівля” велася за готівку безпосередньо з режимної території виправних колоній. За попередніми оцінками, розмір завданої державі матеріальної шкоди перевищує пів мільйона гривень”, – розповіли у відомстві. 

Правоохоронці затримали дві машини, які везли продукти на продаж. З них вилучили майже три тонни продуктів. Також під час обшуків на місцях роботи та вдома у посадовців СБУ знайшла гроші, одержані від оборудок, та задокументувала нестачу відповідних товарів на складах. 

Наразі керівників установ та їхніх посередників затримали. Їм інкримінують зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter