На Харківщині, ймовірно, загинув російський активіст Ільдар Дадін, який воював на боці України – журналістка

Дата: 06 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Під час бойових дій на Харківщині, ймовірно, загинув російський опозиціонер, активіст Ільдар Дадін, який воював на боці України.

Про це повідомила ексжурналістка “Эхо Москвы” Ксенія Ларіна.

Ільдар Дадін. Джерело: SOTA

У коментарі російському виданню Sotа вона уточнила, що про ймовірну загибель Дадіна вона дізналася від іншого учасника війни – колишнього віцепрезидента “Газпромбанку” Ігоря Волобуєва. Зі свого боку той посилався на інформацію товариша Дадіна по службі.

Інформації про загибель опозиціонера з інших джерел поки що не було.

Ільдар Дадін вступив до лав Збройних сил України на початку 2023 року. Воював у складі “Сибірського батальйону” з позивним “Ганді”.

У РФ Дадіна у 2015 році першим у країні засудили за неодноразове порушення правил проведення мітингів. Цю статтю на його честь почали називати “дадінська”.

Чоловік повідомляв про тортури у вʼязниці. Вирок Дадіну скасували 2017 року. Після звільнення він продовжував брати участь у протестах і мітингах в Росії.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну виїхав до Польщі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що у вересні 2022 року на війні проти російських окупантів у районі міста Соледар на Донеччині загинула військовослужбовиця 24 окремої механізованої бригади ЗСУ імені короля Данила Ольга Сімонова з позивним “Сімба”.

Сімонова – колишня жителька Челябінська. У 2014 році вона через незгоду з окупаційною політикою Росії, зокрема через анексію Криму та початок збройної агресії на Донеччині та Луганщині, переїхала до України та вступила до добровольчого підрозділу парамедиків.

З 2015 року вона намагалась отримати українське громадянство й у 2017-му домоглася цього. Тоді ж відмовилася від російського громадянства: для неї це було принциповим. У 2016-му, ще будучи громадянкою РФ, підписала трирічний контракт із ЗСУ як іноземка. Згодом дослужилася до звання сержанта та була командиром бойової машини піхоти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter