На Харківщині ДБР встановило особи 10 експравоохоронців, яких підозрюють у співпраці з окупантами

Дата: 09 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
У Харківській області працівники ДБР встановили десятьох колишніх правоохоронців, які, ймовірно, співпрацювали з росіянами під час окупації. Після звільнення Вовчанська чоловіки втекли, кинувши свою російську форму та зброю.
 
Про це повідомили у пресслужбі відомства.
 

“Працівники ДБР встановили десятьох правоохоронців, які під час тимчасової окупації міста погодились працювати на ворога. Тікаючи, вони залишили по собі лише російську форму та амуніцію”, – йдеться у повідомленні.

У ДБР зазначили, що під час проведення 16 санкціонованих судом обшуків за місцем проживання експравоохоронців, виявили та вилучили: формений одяг поліції РФ, символіку окупаційних військ Росії, георгіївські стрічки, пропагандистські газети, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі та зброю, вилучену у місцевого населення.

Наразі українські правоохоронці вживають заходів щодо затримання зрадників. Вирішується питання щодо повідомлення колишнім правоохоронцям про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, наприкінці вересня представники ДБР затримали на Харківщині двох колишніх правоохоронців, які погодилися на співпрацю з окупантами та обіймали керівні посади у створених росіянами силових структурах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter