На фронті загинув захисник України, журналіст Дмитро Рибаков

Дата: 21 Липня 2023
A+ A- Підписатися

На Запорізькому напрямку загинув журналіст Дмитро Рибаков, який від минулого року захищав Україну у складі 47 окремої механізованої бригади Збройних сил.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив режисер, зараз військовослужбовець Олег Сенцов.

“Війна продовжується та забирає кращих серед нас. Діма “Репортер” дивував всіх, спочатку своїм кругозором, знанням, а потім відвагою та мужністю. Ти ніколи не знаєш, як поведе себе людина в бою: хтось скисне, а хтось буде битися, як лев. Він бився, як лев, та загинув, як герой. Друже, спочивай з миром! Далі доведеться працювати без тебе…” — написав він.

Загибель медійника “Детектору медіа” підтвердила дружина Дмитра — Тетяна Рибакова. Вона розповіла, що чоловік мобілізувався в ЗСУ за власним бажанням, прийняв присягу 1 вересня 2022 року.

За її словами, Дмитро воював на Запорізькому напрямку. Вони з побратимами прийняли бій, ворожий дрон з гранатою вдарив в окоп, Дмитро отримав смертельні поранення. Загинув український військовий 18 липня 2023 року.

За даними “Детектора медіа”, Дмитро Рибаков народився в Азербайджані. Вивчав історію в Одеському національному університеті імені Мечникова, соціологію — в Яґеллонському університеті Кракова та в Київській школі економіки. Кандидат історичних наук.

Працював на каналі “Тоніс”, як фрилансер співпрацював з виданням LB.ua, був редактором і журналістом у Forbes Ukraine та Chas News.

Дмитро Рибаков став 65-м медійником, який загинув під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну (дані ГО “Інститут масової інформації” станом на 21 липня 2023 року).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter