На фронті загинув волонтер, доброволець, ветеран АТО Володимир Гунько

Дата: 03 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

На фронті загинув Володимир Гунько – волонтер, доброволець, ветеран АТО, який 2014 року пройшов Іловайський котел і полон, 2015-го вижив під Широкиним на Донеччині.

Про це повідомив журналіст Володимир Рунець у фейсбуку.

Володимир Гунько. Фото з соцмереж

“Якщо існує у світі абсолютна доброта, то це Володимир Гунько. Абсолютної доброти більше нема. Її вбили російські загарбники. Я не знаю, як це ще описати”, – написав він.

Журналіст розповів, що вони познайомилися в Широкиному під Маріуполем, куди Володимир Гунько повернувся одразу після понад ста днів полону в Іловайську.

“У Вови складний характер, бо надто загострене почуття справедливості. Він змінював усе і всіх навколо себе. Від патрульних поліцейських до самих високих чиновників. Вова не знав, як обманювати. Це просто йому не притаманне… В день пам’яті Іловайська ми завжди носили соняшники до Михайлівського. Вова вмів любити. Вова сприймав Іловайську трагедію, як ніхто інший. Вова вболівав за все…” – пише Рунець.

Загибель військового підтвердила керівниця SMM-напряму мережі EVA Марина Соколова.

“Вова загинув. 31 липня в Бахмуті. Найкращий Вова. Як ніхто добрий і справедливий. Він допомагав всім і завжди. Майже два місяці шукав підрозділ, їздив до хлопців чи не щотижня, шукав зниклих побратимів… Півтора місяця добивався переводу в 58 бригаду. Добився. 23 липня приїхав у Бахмут. 31-го загинув”, – написала вона.

Як повідомив Володимир Рунець у фейсбуку, прощання із загиблим захисником України Володимиром Гунько відбудеться 5 серпня о 14.00 в Михайлівському соборі в Києві.

“Приходьте попрощатися з Вовчиком, далі його повзуть на рідну Вінниччину, де поховають. Похорон 6 серпня о 10:00 в с.Ободівка, Гайсинського району, Вінницька область. Несіть, будь ласка, тільки живі квіти”, — написав він.

За даними “Тростянецьких вістей”, уродженець с. Ободівка Гайсинського району Вінницької області 32-річний Володимир Гунько пішов боронити Україну ще 2014 року добровольцем батальйону “Донбас”. Пройшов Іловайський котел, потрапив у полон росіян, перебував у неволі дев’ять місяців.

Після звільнення активно зайнявся волонтерством: допомагав бійцям на фронті, родинам загиблих героїв.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого його батько Василь, щоб уберегти єдиного сина, пішов на фронт. 26 лютого пішов добровольцем служити в 58 окрему мотопіхотну бригаду імені гетьмана Івана Виговського сам Володимир.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на фронті загинув поет, ветеран АТО / ООС, громадський активіст, волонтер, співзасновник ГО “Брати по зброї” Гліб Бабіч (позивний Лентяй).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter