На фронті загинув поет, ветеран війни, співзасновник ГО “Брати по зброї” Гліб Бабіч

Дата: 29 Липня 2022
A+ A- Підписатися

На фронті загинув поет, ветеран АТО/ООС, громадський активіст, волонтер, співзасновник ГО “Брати по зброї” Гліб Бабіч (позивний “Лентяй”).

Про це 28 липня повідомив у фейсбуку волонтер Юрій Бірюков, який співпрацював із ним у ГО “Солідарна справа громад”.

Гліб Бабіч. Фото з соцмереж

Гліб Бабіч народився 1969 року в Миколаєві. Перші вірші написав у десятирічному віці. На вірші Бабіча написані пісні, музику до них створював він сам, а також професійні композитори.

Учасник АТО/ООС до 2019 року — прапорщик, командир взводу 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ. Пройшов п’ять років війни та шість бойових ротацій.

Після демобілізації працював у сфері громадського активізму, підтримував ветеранів війни. Став співзасновником ГО “Брати по зброї”.

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну повернувся на фронт.

Бабіч — автор багатьох пісень, зокрема “Подай зброю” (гімн 10-ї гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”), “Сила і зброя”, “Досить сумних пісень”, “Ті, що тримають небо над Різдвом”, “Свобода, наче любов”, які виконує гурт Kozak System, “Хрест дебальцевський” та інших.

5 липня 2022 року Kozak System із солістом Іваном Леньом презентував велику композицію “Мольфар” авторства Бабіча на тему війни. 

Бабіч — той самий Санта з новорічного вітання-2019 на БМП.

Раніше стало відомо про загибель у боях під Бахмутом на Донеччині уродженця Чернігівщини Олександра Савоченка. До повномасштабної війни він працював у столиці журналістом: спочатку на СТБ, згодом в інформагентстві “Франс Прес”, пізніше на “Суспільному”. Робив аналітичні сюжети, зокрема про економіку та політику.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter