На фронті загинув учасник Революції гідності, афганець з позивним Джонні

Дата: 20 Червня 2023
A+ A- Підписатися

​​На фронті загинув учасник Революції гідності, волонтер, афганець за походженням, мусульманин з позивним Джонні.

Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці історик, голова Крайової Пластової Ради Юрій Юзич. 

Афганець з позивним Джоні. Фото: голова Крайової Пластової Ради Юрій Юзич

Юзич зазначив, що Джонні вільно володів багатьма мовами – від англійської та української до фарсі та пушту. Був майданівцем, і з 2014 року активно волонтерив. А в лютому 2022 року склав присягу на вірність Україні у 112 бригаді Сил територіальної оборони Збройних сил України. 

В одному зі своїх останніх дописів військовий писав: “Ось минув рік, як я склав присягу українському народу! Пам’ятаю, на той момент, коли ворог був за 8 км від Києва, надія вижити ще місяць звучала як фантастика, бо я на той момент для себе твердо вирішив, що захищаюсь загину, але не відступлю і у свій дім не пущу окупанта. Але життя та смерть лише в руках Всевишнього.

На жаль, втратив багатьох своїх побратимів, частина козаків справжніх героїчно загинули в боях, захищаючи Україну. Ну і є частина зрадників у моєму дуже близькому оточенні, що живі, але вони для мене вже “здохли” образно. Бажаю всім українським захисникам, щоб залишилися живими, пережити цю прокляту війну, залишитися неушкодженими й повернутися до родин після перемоги”.

Джонні родом з Кабула. Приїхав до України в 1998 році, брав активну участь у Революції гідності, з 2022-го став військовим у ЗСУ. 

Раніше в боях на Бахмутському напрямку поблизу Роздолівки, що Донеччині, загинув львівський адвокат, учасник двох революцій, командир відділення зв’язку, старший сержант 125 бригади ТрО ЗCУ Юрій Сікиринський. 

Також під Бахмутом на Донеччині загинув волонтер, голова громадської організації учасників АТО Білозерського району, військовослужбовець Сергій Зелінський.

Нагадаємо, на Донеччині загинув волонтер і військовослужбовець Володимир Тихенко. Він опікувався притулком для безпритульних тварин, а також служив стрільцем-помічником гранатометника в 92 бригаді. 10 квітня 2023 року він загинув у бою з російськими окупантами в Бахмутському районі. Захиснику було 37 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter