На фронті загинув музикознавець та режисер дитячого телеканалу “Малятко TV” Іван Кузьмінський

Дата: 22 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На Луганщині 17 травня поблизу населеного пункту Діброва в бою загинув військовослужбовець, режисер дитячого телеканалу “Малятко TV” Іван Кузьмінський. 

Про це розповіли в Бердичівській міській раді. 

39-річний Кузьмінський народився в Бердичеві, де навчався, зокрема, у музичній школі.

Згодом у Житомирському державному музичному училищі ім. В. С. Косенка він отримав спеціальність хорового диригента, а вищу освіту здобув у Київській консерваторії. 

Кузьмінський захистив кандидатську дисертацію, викладав і вчився в докторантурі. Він досліджував давню українську музику, був автором наукових статей на цю тему, а також працював режисером на дитячому телеканалі “Малятко TV”.

З початком повномасштабного вторгнення Росії чоловік пішов на фронт. Брав участь в обороні Києва, згодом служив у 67 окремій механізованій бригаді та виконував бойові завдання на Бахмутському напрямку. Загинув Кузьмінський 17 травня поблизу населеного пункту Діброва, що на Луганщині.

“Не стало справжнього патріота, перспективного науковця, вірного друга, доброї та світлої людини…Український народ ніколи не забуде подвиг Івана Кузьмінського, який поклав своє життя на вівтар Свободи і Незалежності. Вічна Пам’ять та Шана Герою! Честь!” – кажуть бердичівські посадовці. 

За підрахунками Інституту масової інформації, Іван Кузьмінський став 59-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії.

Нагадаємо, що під Бахмутом загинув фотограф-натураліст Денис Кривий, роботи якого публікували в National Geographic. 

Фотографія обкладинки: фейсбук-сторінка Івана Кузьмінського 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter