На фронті загинув громадський активіст та правозахисник із Запоріжжя Денис Тарасов

Дата: 08 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У боях з російськими окупантами загинув запорізький правозахисник, волонтер, адвокат та екоактивіст Денис Тарасов.

Про це повідомили народна депутатка України Юлія Яцик та міський голова Тростянця Юрій Бова.

Денис Тарасов. Джерело: фейсбук-сторінка Юрія Бови

“Не можу в це повірити… Чому йдуть найкращі? А як же наші законопроєкти, наші амбітні плани.. Тепер довести їх – це справа честі! Денисе, друже, спочивай з миром. В моїй пам’яті ти назавжди залишишся Героєм!” – йдеться у повідомленні народної депутатки. 

Тарасов був керівником юридичної фірми та президентом громадської організації “Запорізька правозахисна ліга “Універсал”. Став відомим, зокрема, після конфлікту з забудовниками, який розгорівся навколо скверу Яланського у Запоріжжі. Як юрист, захищав інтереси противників будівництва. Після початку повномасштабного вторгнення Денис Тарасов долучився до лав територіальної оборони.

“Чесний і самовідданий, принциповий і порядний… Ти з перших днів війни пішов захищати Запоріжжя і Україну на фронт. І навіть там, попри всі труднощі, ти надихав Вірою і позитивом всіх навколо себе…. І нас всіх також”, – написав мер Тростянця.

У загиблого правозахисника залишилося двоє дітей. 

Нагадаємо, наприкінці листопада на фронті загинув київський активіст, екскурсовод, автор блогу “Київ, що зникає”, реставратор старовинних дверей Сергій Миронов.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter