На Філіппінах відомого місцевого журналіста вбили в прямому ефірі

Дата: 05 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

На Філіппінах вбили у прямому ефірі 57-річного журналіста Хуана Джумалона, який працював на радіостанції Gold FM 94.7 і був відомий слухачам як DJ Джонні Вокер. 

Про це пише The Іndependent.

Скриншот з відео

Чоловіка застрелили в його будинку в Каламбі, який також служив йому офісом, під час презентації радіопрограми у фейсбуку, повідомили в Національній спілці журналістів Філіппін (NUJP). Імена нападників досі не встановлені.

“Багато журналістів повідомили нам про погрози від політиків та їхніх прихильників після того, як вони висвітлювали вибори в Барангаї та Сангуніанг Кабатаані 30 жовтня минулого року”, – сказала старший член NUJP Кет Кортез.

За інформацією видання Cebu Daily News, поліція виявила, що один із нападників попросив дозволу увійти до приміщення радіостанції, щоб оголосити “щось важливе”. Вочевидь зловмисники знали дорогу, тому що відчинили залізні ворота й увірвалися всередину радіостанції.

Один із невідомих дістав із кишені пістолет незадовго до того, як увійшов до кабіни, де Джумалон саме був в ефірі. Нападник нібито вистрілив один раз у бік журналіста, інший чоловік стежив за цим.

Журналіста терміново доставили до лікарні, але лікарі лише констатували його смерть.

Джумалон став 199-м журналістом, убитим на Філіппінах від 1986 року, і четвертим за часів правління адміністрації президента країни Маркоса-молодшого.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що з 2003-го до 2022 року у світі через професійну діяльність загинули 1668 журналістів, зокрема 81 жінка, внаслідок убивств, замовних убивств, засідок, загибелі в зоні бойових дій та через отримання смертельних поранень – у середньому це понад 80 журналістів, убитих щороку. Ще близько 50 медійників за ці два десятиліття зникли безвісти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter