На Донеччині затримали двох чоловіків, які передавали окупантам дані про переміщення ЗСУ

Дата: 10 Липня 2022
A+ A- Підписатися
У Краматорську та Бахмуті на Донеччині поліція затримала двох чоловіків, які, за даними слідства, передавали російським окупантам інформацію про розташування та переміщення українських військових.
 
Про це повідомили в Донецькій обласній прокуратурі.
 
Затриманий житель Краматорська. Фото: Донецька обласна прокуратура

Слідчі встановили, що з травня по липень 50-річний мешканець Краматорська, використовуючи месенджер, розміщував текстові повідомлення з інформацією про переміщення та розташування військовослужбовців ЗСУ в окремих районах Донеччини. 

“При цьому вказана інформація дозволяла ідентифікацію українських захисників на місцевості та використовувалась державою-окупантом під час військової агресії проти України”, – стверджують у прокуратурі.

Затриманий житель Бахмута

Водночас 44-річний мешканець Бахмута, за даними слідства, у травні–липні за допомогою месенджера в “проросійськи налаштованій групі” розміщував текстові повідомлення з інформацією про переміщення та розташування українських військових у Бахмуті. Слідчі додають, що отриману інформацію окупанти використовували проти українських захисників.

Правоохоронці затримали обох чоловіків та оголосили їм однакові підозри за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі. Наразі слідчі розв’язують питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
Нагадаємо, правоохоронці затримали уродженця Запорізької області, який передавав окупантам розвіддані щодо позицій ЗСУ у Дніпропетровській і Запорізькій областях. Також він повідомляв про розташування там об’єктів критичної інфраструктури та військових частин.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter