На Донеччині затримали чоловіка, який розкривав ворогу локації ЗСУ на східному фронті

Дата: 27 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Контррозвідка Служби безпеки затримала інформатора, який через телеграм-канал здавав росіянам локації Збройних сил України.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Джерело: пресслужба СБУ

Підозрюваний – житель Покровського району, який після початку повномасштабного вторгнення Росії створив власний телеграм-канал і викладав там електронні мапи з позначками місць базування та переміщення підрозділів ЗСУ на Авдіївському напрямку.

Цю інформацію чоловік збирав під час виїздів на місцевість, де приховано фіксував локації українських захисників.

Також він публікував відомості про наслідки російських повітряних ударів по території району, вказуючи координати постраждалих українських об’єктів з прив’язуванням до місцевості.

Слідчі встановили, що серед основних користувачів телеграм-каналу були бойовики окупаційних угруповань і представники російських спецслужб, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.

Водночас фігурант використовував телеграм для поширення фейків кремлівської пропаганди.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів до України, рух, переміщення або розміщення ЗСУ в умовах воєнного стану.

Підозрюваного суд відправив під варту. Йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що до 11 років ув’язнення засудили інформатора ФСБ, який коригував ракетні удари по Миколаєву російськими “Калібрами” й діяв у районах на Півдні України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter