На Донеччині посадовець виправної колонії перейшов на бік Росії та агітував колег наслідувати його приклад

Дата: 30 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

На Донеччині повідомили про підозру начальнику одного з відділів виправної колонії в Донецькій області, який після повномасштабного вторгнення Росії почав співпрацювати з окупантами та агітував підлеглих перейти на бік ворога.

Про це розповіли в ДБР. 

Чоловік після окупації обійняв посаду так званого “в.о. начальника виправної колонії” в незаконно створеній “державній службі виконання покарань”. 

Крім того, підозрюваний агітував своїх підлеглих зрадити Україну та співпрацювати з росіянами. Для цього він створив у месенджері групу, в якій пропонував працівникам колонії повернутися та продовжити службу, але на боці окупаційної влади.

Окрім цього, повідомили про підозру в колабораціонізмі колишній співробітниці Новопсковського районного центру зайнятості на Луганщині. Жінка, як встановили слідчі, відкрито підтримала окупацію України, виправдовувала дії загарбників, а в березні добровільно погодилася на пропозицію бойовиків так званої “ЛНР” обійняти керівну посаду та очолити псевдо об’єднане територіальне відділення – “республіканський центр зайнятості” в Новопсковському районі.

Двом підозрюваним за різними частинами статті щодо державної зради загрожує до 15 років за ґратами. 

Нагадаємо, що на Луганщині колишнього правоохоронця підозрюють у колабораціонізмі, а двох інших судитимуть за держзраду. 

На початку серпня уряд схвалив законопроєкти, розроблені командою Мінреінтеграції, що мають уточнити питання кримінальної відповідальності за колабораціонізм на тимчасово окупованих територіях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter