На Донеччині окупанти використовують “швидкі” для перевезення боєприпасів – Андрющенко

Дата: 14 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На окупованій Донеччині росіяни використовують автівки, помарковані як “швидка допомога”, для перевезення комплектів боєприпасів (БК), зокрема, в напрямку Бердянська.

Про такі випадки повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Переміщення ворожої техніки на окупованій Донеччині

За його словами, таке завантаження фіксувалося в Маріуполі, біля колишнього Центрального райвідділку поліції, та в Мангуші. Візуальне підтвердження є в щонайменше 12 залучених до перевезення БК “швидких”, усі вони – автомобілі УАЗ, відомі як “буханка”.                                                                   

Андрющенко також повідомив, що окупанти для транспортування БК активно використовували дорогу Маріуполь – Мангуш – Урзуф – Бабах – Тарама – Бердянськ, яка проходить уздовж моря.  

Раніше радник маріупольського міського голови повідомляв, що в травні 2023 року в окупованому місті росіяни почали примусово мобілізувати чоловіків 1996–2005 років народження.

Про примусову мобілізацію в Маріуполі було відомо й до травня. Але забирали чоловіків тоді не через “призовні комісії”, роботу яких розгорнули лише після видання російським терористом Денисом Пушиліним відповідного указу. “Призов” для маріупольців офіційно має тривати до серпня.

“Ухилянтам” окупаційна адміністрація обіцяє притягнення до “кримінальної відповідальності”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter