На Донеччині через обстріл російських військ постраждали двоє волонтерів і фотографка

Дата: 23 Грудня 2023
A+ A- Підписатися
22 грудня унаслідок обстрілів Донеччини армією РФ українська фотографка зазнала осколкового поранення. Крім того, двоє волонтерів отримали контузії.
 
Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.
 
Наслідки російського обстрілу волонтерської машини. Ілюстративне фото

“Вдень 22 грудня 2023 року ворожі війська обстріляли ділянку автошляху в Покровському районі. Під вогонь окупантів потрапила автівка, у якій перебували волонтери однієї з благодійних організацій. Двоє чоловіків 49 років отримали контузії”, – йдеться у повідомленні. 

Того ж дня – теж у Покровському районі, але вже поблизу села Новоселівка Перша – осколкового поранення стегна зазнала 31-річна фотографка. Жінка приїхала туди, щоб задокументувати наслідки російської агресії.

Мова йде ймовірно про Владу Ліберову. Про поранення жінки повідомив її чоловік, фотограф Костянтин Ліберов.

Згодом сама медійниця написала, що була в лікарні, зробила всі обстеження. За її словами,  уламок розміром чотири сантиметри знаходиться у м’яких тканинах.

Скриншот ІМІ з інстаграму Ліберових

“Їхали у бік Авдіївки і пакет градів розкрився по нашій автівці. З усіх можливих сценаріїв, це кращий, тому що могло бути все набагато гірше. І, чесно кажучи, я дуже щаслива, що все завершилося так, як завершилося”, – зазначила Ліберова.

Вона додала, що її чоловік працюватиме поки без неї, оскільки жінка не може самостійно пересуватися. 

Прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни – ч. 1 ст. 438 КК України. Правоохоронці встановлюють тип зброї, яку ворог використав під час атак.

Нагадаємо, після обіду 22 грудня, російська армія вчергове завдала удару по населених пунктах Донецької області. Унаслідок авіаударів та артобстрілів в області загинув літній чоловік та п’ятеро цивільних зазнали поранень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter