На Донбасі готуються до повного відведення військ

Дата: 18 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

На Донбасі сили ООС проводять підготовчі заходи з відведення військ уздовж усієї лінії розмежування. 

Про це повідомляє пресслужба ООС у фейсбуку.

Пані Оснат Лубрані: " Впевнена в тому, що плідна співпраця продовжуватиметься… " #ООС #Операція_ОСРайон проведення…

Gepostet von Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation am Dienstag, 17. September 2019

Командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко заявив, що таке завдання поставили начальник генерального штабу Збройних сил, міністр оборони та глава держави.

“Ми до цього готові заради покращення життя наших громадян, та, зрештою, все буде залежати від дзеркальних дій з протилежного боку”, – зазначив він.

У командування також є план створення безпечних районів навколо населених пунктів Золоте та Петровське. Він запевнив, що такі райони планувалося створити ще у 2016 році, але до сьогодні вони залишаються мілітаризованими. 

Згадав Кравченко й про Станицю Луганську, де останні місяці активно ремонтують міст, який залишається єдиним КПВВ на лінії розмежування в Луганській області.

“На Станиці Луганській тривають активні підготовчі роботи до початку робіт з відновлення мосту: підготовлено майданчик під будівельну техніку та для розміщення будівельних матеріалів. Уже розширено та відновлено дорожнє покриття під’їзної дороги. Незабаром заплановано запустити додатковий автобус, щоб перетин лінії зіткнення для наших громадян був ще простішим та комфортнішим”, – розповів він. 

Як відомо, останній звіт Моніторингової місії ООН показав, що за останні чотири місяці на Донбасі зменшилася кількість жертв серед цивільного населення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter