На Дніпропетровщині затримали “журналістку” — поплічницю ватажків терористичного угруповання “ДНР”

Дата: 30 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України затримала поплічницю ватажків терористичного угруповання “ДНР”, яка відповідала за інформаційний супровід діяльності терористів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Джерело: ici-c-nancy.fr

Жінка приєдналась до лав незаконних збройних формувань у 2016 році, займалась популяризацією угруповань бойовиків та підготовкою “постановочних” сюжетів для кремлівських пропагандистів. Зокрема, йщодо прибуття з Росії так званих “гуманітарних конвоїв”, йдеться у повідомленні.

Після ліквідації колишнього ватажка бойовиків “ДНР” Олександра Захарченка пропагандистка покинула лави бойовиків і тривалий час переховувалась.

Водночас у СБУ повідомили про те, що в Луганській області на держзраді та сприянні агресорам викрили голову суду у тимчасово окупованому Новоайдарську. Зловмисниця погодилась на співпрацю з ворогом за обіцянку підвищення у так званій структурі “судової влади “ЛНР”.

Жінка за вказівкою окупантів проводила агітацію серед підлеглих щодо визнання окупаційної адміністрації та закликала здійснювати “правосуддя” від імені псевдодержавного утворення.

Також співробітники СБУ задокументували факти передачі підозрюваною ворогу закритої інформації про роботу української судової системи та правоохоронних органів.

“Жінці повідомили про підозру у вчиненні злочинів. Тривають комплексні заходи для її затримання та притягнення до кримінальної відповідальності”, — йдеться в повідомленні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що у Рівненській області до 13 років ув’язнення з конфіскацією майна засудили жителя Одещини Олександра Безручка, який працював на ФСБ Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter