На Дніпропетровщині намагаються боротися з паліями сухостою гомофобною рекламою

Дата: 12 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

У селі Орлівщина Дніпропетровської області розмістили білборд, у якому громадські активісти вбачають ознаки гомофобії: на ньому зображено двох чоловіків, що обіймаються, та підпис “Палії трави”. 

Про це повідомляє правозахисна організація “Gender Z”. 

Чоловік на ім’я В’ячеслав Горобець, який замовив білборд, цитує Gender Z його коментар Суспільному, зазначив, що це соціальна реклама, спрямована на боротьбу з підпалами сухостою:

“Я вже використав багато креативу, це – один з таких. Натякає, скажімо так, що ця діяльність шкідлива й повинна стати соціально неприйнятною. Кожен бачить щось своє. Хтось – гомосексуалів, хтось – ще когось. А я бачу двох друзів, які втомилися після того, як вони підпалювали траву, але це – правопорушники“.

Водночас голова громадського руху “Gender Stream” Ольга Полякова називає білборд дискримінаційним щодо гомосексуальних людей:

Мовляв, хто палить листя, той людина з гомосексуальною орієнтацією. Подібна реклама не є нормою в цивілізованому світі. Дуже важливо наголошувати не на сексуальній орієнтації й інакшості, а на проблемі спалювання листя“.

За її словами, в організації вирішують, чи подаватимуть скаргу до місцевої влади та заяву до суду через дискримінацію. 

Нагадаємо, що Кабмін планує подати на розгляд ВР проєкт закону, який криміналізує злочини ненависті стосовно ЛГБТ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter