На Дніпропетровщині викрили чоловіка, який поширював комуністичну пропаганду

Дата: 09 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На Дніпропетровщині поліцейські викрили жителя Павлоградського району, який поширював у соціальних мережах комуністичну пропаганду.

Про це повідомила пресслужба поліції області.

Джерело: фейсбук-сторінка поліції Дніпропетровської області

На власній сторінці в забороненій в Україні соцмережі чоловік публікував фотографії з атрибутами тоталітарного режиму. В Україні публічне поширення такої символіки заборонено на законодавчому рівні.

Співробітники Павлоградського райвідділу поліції провели обшук за місцем проживання фігуранта. Під час слідчих дій у чоловіка вилучили мобільний телефон.

Найближчим часом йому буде повідомлено про підозру за частиною 1 статті 436-1 Кримінального кодексу України – “Поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму”, уточнили в поліції.

Вказані символи заборонені Законом “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки”.

Кримінальний кодекс України передбачає покарання за таке правопорушення у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що пенсіонерку з Івано-Франківщини, яка поширювала комуністичну символіку та виправдовувала напад РФ на Україну, суд міста Калуш відправив за ґрати на понад рік.

А наприкінці січня поточного року кіберфахівці нейтралізували канал поширення російської пропаганди, який діяв у Київській області, та викрили “послідовницю” Кирила Стремоусова, яка намагалась організувати розгалужену мережу поширення в інтернеті кремлівських наративів щодо війни в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter