На деокупованій Херсонщині знешкодили понад 8 тисяч вибухонебезпечних предметів

Дата: 04 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

На Херсонщині рятувальники та поліція обстежили близько 1300 гектарів деокупованої території та виявили понад 11 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Фото: Херсонська ОВА

За його словами, нині вибухотехніки Нацполіції обстежили 523 гектари територій, на яких вилучили 4200 вибухонебезпечних предметів та знищили 1250.

Своєю чергою піротехніки ДСНС обстежили територію загальною площею 753 гектари, виявили та знешкодили 7300 вибухонебезпечних предметів.

Янушевич також повідомив, що за добу 3 грудня російські окупанти 46 разів обстріляли населені пункти Херсонської області з артилерії, танків, мінометів та РСЗВ. 

Також росіяни вкотре обстріляли житлові квартали Херсона, є влучення в приватні та багатоквартирні будинки. Пошкоджено й іншу цивільну інфраструктуру міста. 

Нагадаємо, 1 грудня на звільненій території Херсонщини між селами Нова Кам’янка та Борозенське на російській міні підірвався цивільний автомобіль. Унаслідок вибуху загинув чоловік 1967 року народження, ще один чоловік отримав поранення. На місці вибуху піротехніки ДСНС виявили ще декілька протитанкових мін.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter