На деокупованій Херсонщині знайшли російську “військову форму” на дітей

Дата: 15 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У ході стабілізаційних заходів на деокупованій Херсонщині правоохоронці виявили ще одну штаб-квартиру росіян у селі Новоолександрівка.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

“Приміщення сільської ради окупанти використовували як базу для проведення “референдуму”. Серед агітаційних матеріалів правоохоронці виявили там велику партію дитячого одягу у мілітаристичному стилі”, — йдеться у повідомленні.

Ці речі один в один копіювали одяг російських окупантів і були призначені для місцевих жителів як заохочення прийти і проголосувати на псевдореферендумі.

Також українців намагалися підкупити безкоштовними продуктами харчування.

Втім, як зазначають в СБУ, коли росіяни побачили, що місцеві жителі уникають участі у фейковому референдумі, вони вдалися до погроз та махінацій.

Так, схиливши кількох колаборантів до співпраці, вони дали їм по два озброєних військовослужбовця РФ і почали “обхід” будинків. Якщо люди не відкривали двері, окупанти все одно враховували всіх прописаних за адресою як голоси “за”.

Нагадаємо, що на тимчасово окупованій території Херсонської області росіяни ставлять військову техніку та розміщують особовий склад у школах, де перебувають діти і триває навчальний процес. Таке, наприклад, відбувається у Голій Пристані. Фактично російські окупанти використовують дітей як “живий щит”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter