На Coursera з’явився новий курс про історію та культуру України

Дата: 26 Січня 2023
A+ A- Підписатися

На освітній платформі Coursera зʼявився курс про Україну під назвою “Україна: історія, культура та ідентичності”. У ньому йдеться про минуле і сучасність країни, її людей та культуру. Лекції читатимуть представники університету “Києво-Могилянська академія”.

Про це повідомляє онлайн-журнал AIN.UA.

Фото: Getty Images

Так, проєкт створив Український інститут разом з освітньою студією EdEra та Національним університетом “Києво-Могилянська академія”.

Загальна тривалість навчання близько п’яти годин, а мова лекцій – англійська.

Курс поділений на два тижні: в першому шість відеоуроків, у другому – п’ять. Перша частина розповідає про Україну до ХІХ століття, наступна – після. Курс уже доступний, дивитися його можна безплатно і в будь-який час.

Відомо, що Coursera – це освітня міжнародна платформа, яка пропонує онлайн-курси від найкращих університетів світу.

Нагадаємо, що у грудні Музей Івана Гончара, Український культурний фонд та EdEra разом запустили онлайн-курс для дітей про українські різдвяні традиції у межах проєкту “Знай свою Україну”.

Слухачі курсу можуть дізнатися більше про різдвяні обряди й символи, страви, одяг, народне мистецтво, а також про причини та значення традицій у повсякденному житті українців. Навчаться робити дідуха, варити кутю та вивчатимуть колядки й щедрівки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter