На Черкащині школяр вів канал з інтимними фото підлітків і за видалення дописів вимагав гроші – поліція

Дата: 18 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили школяра, який адміністрував телеграм-канал із забороненим контентом. Зокрема, там були й світлини порнографічного характеру та особиста інформація про місцевих підлітків. За видалення таких публікацій він вимагав гроші.

Про це повідомила поліція Черкаської області.

Фото: Поліція Черкаської області

Черкаські правоохоронці отримали повідомлення від батьків про те, що в одному з телеграм-каналів поширюють фотографії їхніх дітей та іншу особисту інформацію. Після публікації таких постів адміністратор вимагав з дітей гроші за їхнє видалення.

Працівники кіберполіції спільно з правоохоронцями Черкащини встановили правопорушника – ним виявився 14-річний киянин.

“Побачив, що дуже багато тих каналів було. Думаю, створю такий же. Потім почали якісь гроші зʼявлятися”, – пояснював підліток.

Поліціянти провели обшук за місцем проживання підлітка. Слідчі вилучили мобільний телефон хлопця та інші докази.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 301-1 Кримінального кодексу України – “Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження”. Наразі слідство триває.

Нагадаємо, що Галицький райсуд Львова виправдав викладача Національного університету “Львівська політехніка” Дмитра Зербіна, який у 2020 році під час тестування з дискретної математики показував студентам порнографічні зображення. Сам викладач називав свою методику викладання “релаксуючою” і казав, що подібну використовують у Японії.

Тож суд виправдав викладача у звʼязку з недоведеністю наявності в його діях складу кримінального правопорушення. Майже 15 тисяч витрат, повʼязаних із залученням експерта, стягнуть з держави. Вирок ще може бути оскаржений.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter